tirsdag den 23. oktober 2012

Oy mates!
Nu kommer der lidt til folket igen :)

Mandag den 22 okt.

Vi startede dagen med at møde ind på Steve Potts kontor. han fulgte os ned til Tool Service Department
hvor vi skulle ned og møde en Englænder som stod for den eneste CNC drejebænk de har. Den var ret old school. Men ret nem at betjene overraskende nok.
Da vi havde fået lov til at lave lidt programmer på den. vidste han nogle af de emner han laver på den. så det var egentligt ret spændende.

Steve kom og hentede os igen 2 timer efter cirka.
Da vi kom op på kontoret skulle jeg med en ingeniør der hed Dave.
Han skulle vise mig hvordan samlings processerne kørte. Vi startede med at gå ned i et lukket lokale hvor de lavede deres egen trykregulatorer til radiatorer . (den der bestemmer om der må kommer mere varmt vand ind i radiatoren) Der vidste han hvordan de den masse de selv havde udviklet. den masse er den der udvider og trækker sig sammen i forhold til varmen i radiatoren. Han fortalte de havde udstyr bare for at bruge den specielle masse til veje præcis op og lukke for den, så der intet luft var inden i havde kostet omkring 150.000 pund. De havde maskiner som de havde fået speciealt lavet til dem bare til at teste delene. De har patent på disse maskiner, så hemmelige er de.
derfor gik vi videre rundt i samlings området og forklarede mig step by step hvad hver enkelt station gjorde.
Tro mig der var mange, RIGTIGT MANGE!
Så fik jeg set deres maskine til at teste de forskellige dele både med lavt og højt tryk vand og luft.
De havde 2 af disse maskiner og de kostede omkring 40.000 pund stykket.
Den sidste del af processen var at de laser skrev produktnummer og en barcode ind i hvert emne. så de altid kunne finde testene frem og hvis der var en fejl på emnerne, så sporede de dem tilbage til den kasse hvor de var i også testede den 20 ud af 100 igen for at sikre der ikke kom nogle emner ud til kunderne med fejl på.
jeg så en graf i % over hvor mange fejl de havde på deres emner. den ligger så på 0.82 % og de laver 3200 emner om dagen af denne slags emne som vi så på.
Efter jeg havde fået set det hele gik vi op på kontoret igen for at kigge på lidt Delcam programmering med Richard Grimes.
Vi brugte noget tid på at snakke strategier og hastigheder og feeds med ham og han sagde vi gør det bare på jeres måde drenge.
Så vi sagde hvad han skulle gøre og hvordan han skulle sætte det hele op.
Da vi så den gamle produktions tid og den nye blev vi lidt overrasket. den gamle lød på 2 timer og 23 min.
vores lød på 44 min.
Vi skal ud og prøve vores program af onsdag formiddag, så vi krydser fingre for at det hele bare kører.
Det ville være lidt fedt at skære så meget af deres tid.

Tirsdag den 23 okt.

Vi startede som vi plejer på Steve og de andres kontor. Vi skulle ud og se noget omkring deres nye Messing noget de kaldte ECO Brass. Det består af de har taget alt bly ud af det. Da Arnold Schwartzeneggar var guvernør. kom han med et forslag at der ikke skulle være bly i det messing som der var omkring vandhaner og aircondition'er. Så Pegler måtte ud og lave noget nyt, uden bly i.
Idag fik vi set hvordan de støbte deres Rigs som de kalder dem. (En stor rund messing klump)
Ham der stod for at lave dem. Sagde det virkelig var vanskeligt fordi at det ECO brass satte sig fast overalt. i formene og i den fordeler som de hælder messingen ned i.

Her er lidt billeder og videoer fra støbningen af disse Rigs:


Efter vi havde været nede og se støbningen. snakkede vi med Steve omkring hvordan det var at bearbejde.
Han fortalte at de kunne overhovedet ikke bruge deres gamle værktøjer til at bearbejde det + akke deres feeds og speeds blev drastisk sat ned så det tog istedet for 6 sek normalt tog det nu 15 sek at bearbejde det her ECO brass.
Så det er ved at finde på nogle løsninger på deres testcenter i Leeds.
Da vi kom tilbage til kontoret Steve om vi ikke lige havde lyst til at tegne noget for ham i Solidworks. Det sagde vi selvfølgelig " jo det kan vi sagtens" til.
Vi fandt så ud af bagefter at det var fordi han ikke selv rigtigt interesserede sig for det, så han udnyttede lige vores evner til det. Den slyngel :)
Men det var en ret god dag med masser af spændende nye imputs omkring en en "ny" slags messing.
Nu sidder Andi og jeg alene derhjemme i Sandra's hus og ser flimmer. (Eller skal vi ikke bare sige jeg ser flimmer og skriver blog. Da Andi ligger og bobler på den anden sofa :D )

det var det for denne gang mine herrer og damer.
Cheers mates :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar