lørdag den 20. oktober 2012

Halløj igen min kære læsere :)

En forsinket opdate hvor der er ikke er sket så vildt meget i forhold til tirsdag :)

onsdag den 17.

Dagen gik meget ud på det samme som tirsdag. Vi fik lov til at måle emner ud og skifte lidt værktøjer også fik vi set hvordan deres CMM maskine virkede. Det var sådan en okay dag.
Det mest spændende var dog at hver gang de skulle skifte deres fræsere brugte de varme til at skifte dem.
Det metode giver en meget højere præcision og der er mindre vibrationer i værktøjet. så det er da i hvert fald noget jeg kan anbefale til firmaet derhjemme.
Men meget andet er der ikke at fortælle om denne dag.
Om aftenen holdte vi bare afslapnings aften.

Torsdag den 18.

Vi mødte ind hos Steve potts til normal hvor vi så troede vi muligvis skulle til at lege lidt med et cam program der hedder Delcam. men da Richard Grimes ikke havde tid til det. blev vi bare sendt ned til cnc-maskinerne igen. Så umiddelbart blev det lidt a la det samme som vi havde lavet tidligere på ugen.
Men det er ikke fordi vi keder os. De folk der står ved deres Cnc-maskiner er virkelig flinke og dem klinger vi ret godt sammen med så snakken den kører bare :)

Fredag den 19.

Vi mødte igen op på Steve's kontor da vi troede vi skulle lege med det Delcam.
Men igen blev det desværre ikke til noget.
men denne gang gjorde det ikke så meget da vi mødte nogle nye folk nede i Tool Service Department.
jeg kom til at gå sammen med en rigtig hygge far der blev kaldt Barney. Han var sådan set den der holdt hele produktionen igang, da det var ham der skiftede skærende på deres værktøjer og genslev deres værktøjer. så jeg fik hele gennemgangen hvor det blev gjort. Vi startede med at skulle skifte skærende på et værktøj som dette.



De skifter de små plader i udkanten af værktøjet (skæret) Der "limer" de nogle hårdmetals plader på som de selv sliber til både manuelt og i en CNC sliber. Der bruger noget de kalder Flux til at lime pladerne på. De tilføjer så noget hvidt pulver som faktisk har samme konsistens som fluormelis. Det skulle gøre at hårdmetalspladerne skulle være nemmere at få af næste gang de skal skiftes. Men efter de er blevet skiftet skulle de gerne kunne køre omkring 100.000 emner igen. Men da de køre 2 og 3 skift. så betyder det at de faktisk skal skiftes hver dag.

Maskinen hvor de sliber pladerne på mål i:

.
Utroligt spændende at se at de genbruger deres værktøjer.
Jeg fik så også lov til at slibe nogle værktøjer op til at lave udvendigt genvind.
Der startede man med at flytter overdelen af værktøjet 4 klik den ene vej. så var der nemlig materiale til at slibe væk og gøre dem skarpe igen. og det brugte de så en manuel sliber til med magen til værktøjer som i deres CNC-sliber.
i et samlet værketøj sidder der så 4 af de små værktøjer. Men jeg skulle lave 2 sæt. så det var en rigtigt spændende dag.

Men det var det for denne gang
See yaa bloks ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar